Angelique Kidjo startar kvinnoorganisation för utbildning

Artisten och kraftpaketet Angelique Kidjo har startat en fond i Benin för utbildning av flickor och kvinnor i Afrika. Fonden heter Batonga och visionen är ”att möjliggöra för kvinnor att studera och ta ledningen i Afrikas utveckling”. Målet ska fonden nå genom att bygga skolor, ge stipendier, arrangera mentorpogram och ändra attityderna så att flickor får gå till skolan. De första länder där Batonga har börjat arbeta är Benin, Kamerun, Etiopien, Mali och Sierra Leone.

Läs merBatongas MySpace-sida. Eller gå till Batonga Foundations hemsida. Där står det mer om hur man kan stödja fondens arbete. Man kan till exempel köpa deras t-shirt, med fondens vackra logga på! En aktiv partner till Batonga är också organisationen World Education. På deras websida kan man läsa mer om deras ”Girls’ and Women’s Education Initiative”. Och här hittar du Angelique Kidjo på MySpace. Om du gillar hennes musik så missa inte konserten under Selam African Festival nästa vecka, 1-3 november!

Se en härligt dynamisk Angelique Kidjo i en lite äldre YouTube-video här under. Den fantastiske dansaren är Merlin Nyakam, som också snart kommer till Sverige igen för att ge en workshop. Information finns på Djembenytt (www.djembe.se).
Intervju med Angelique Kidjo.
Vackra sången ”Malaika”

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s