Aboutrika – 2008 års afrikanska fotbollsspelare!

I en omröstning på BBC:s hemsida, där drygt 155.000 personer deltagit, valdes Mohamed Aboutrika i konkurrens med spelare som bild-2Drogba, Eto’o och Zaki, till årets bästa fotbollsspelare i Afrika. Läs BBC:s artikel här. Förra årets vinnare av BBC:s pris – som brukar delas ut officiellt i samband med – var Emmanuel Adebayor, som spelar för Arsenal och kommer från Togo.

Mohamed Aboutrika spelar för Egyptens landslag där han var mittfältare, playmaker och lagledare i senaste upplagan av Africa Cup of Nations – och gjorde vinnarmålet mot Ghana. Han är också mittfältare i den egyptiska klubben al Ahly, som han under 2008 vunnit African Champions League med för sjätte gången. Och han är otroligt populär. Inte bara bland sina landsmän. Även på Fifas hemsida utsågs han till bästa spelare av läsarna förra året. Se artikel här. Aboutrika är också engagerad i arbete för FN:s World Food Programme, läs en artikel om det här.

Nästa African Cup of Nations spelas i Angola 2010. Men innan dess händer mycket. Den 18/1 börjar nu närmast afrikanska ungdomscupen – i Rwanda. Sedan blir det kvalifikationsmatcher inför årets afrikanska cup. Guineas Syli Nationale har för övrigt lottats i grupp E, tillsammans med Elfenbenskusten, Burkina Faso och Malawi! Här finns en översikt.

Att Fifas världscup ska spelas i Sydafrika 2010 zakiär också en höjdpunkt för alla afrikanska fotbollsfans! Det är första gången som världsmästerskapen arrangeras i ett afrikanskt land, 11 juni – 11 juli 2010. Lottningen av matcher är faktiskt redan klar och Sydafrika har sedan länge påbörjat förberedelserna inför mästerskapen. Officiell maskot är Zakumi, en liten figur i lejonman. Läs lite historik och bakgrunden till Sydafrikas värdskap här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , .

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s